‘Škola informatike’ edukacija djece u Širokom Brijegu

U sklopu projekta “Škola informatike” kojeg je udruga Ganganet provodila uz potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta održano je pet radionica kroz koju su se mladi tehnički osposobljavali za kreiranje vlastitih web stranica. Radionice su održavane od 15.09.  do 20.11. 2020. godine. Članovi udruge Ganganet radili su otežano jer su po prvi puta morali organizirati rad preko platforme udruge Ganganet videokonferencijom na stranicama “Škola informatike”, a sve zbog okolnosti vezanih uz pojavu bolesti COVID – 19 uzrokovanu epidemijom virusa SARS-CoV-2 u BiH, sukladno dostavljenim preporukama Ministarstva zdravstva, Stožera civilne zaštite i Kriznih stožera.

Radionice su ukupno trajale 18 školskih sati i to uglavnom subotom, kako je bilo i predviđeno, trajanje jedne radionice bilo je oko 120 minuta.

Polaznici su se educirali za izradu Web stranica kroz predavanja: Uvod u web dizajn, Photoshop, Dreamweaver, uvod o osnovama HTML-a i CSS-a.

Zapravo, svi sudionici radionica, njih 14, imali su prigodu naučiti puno više o računalnim i operativnim sustavima, instalaciju i konfiguriranje operativnog sustava, programiranje – Scretch, upoznali se s uredskim programskim paketima za obradu teksta, tabličnim kalkulatorom te programom za izradu prezentacija, računalnim mrežama, Internet, e-mail, FTP i mrežnim uslugama.

Također, sposobljeni su za rad s osnovama Photoshopa i za kreiranje vlastitog web-a.

Udruga građana Ganganet će nastaviti s organiziranjem informatičkih radionica, nadamo se kako će nam Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta i u budućnosti biti potpora provedbi edukativnih projekata udruge Ganganet.

12/02/2021

0 responses on "'Škola informatike' edukacija djece u Širokom Brijegu"

Leave a Message

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sva prava pridržava © Ganganet  All rights reserved.