Završila škola informatike Ganganeta

U Širokom Brijegu se tri i pol mjeseca družilo, sklapalo nova prijateljstva te marljivo učilo Logo, c++, STL, Python, Flash, php, mysql, robotiku, wordpress, Linux, programiralo za android, izrađivalo web stranice i obrađivalo slike u Photoshopu.

 

Najvještiji su rješavali složene algoritamske zadatke. Škola informatike službeno je zatvorena.

Radionice je održalo 2 predavača a organizator je udruga građana Ganganet uz potporu Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta.

Informatika, kao grana tehničke kulture koja je prisutna na svakom koraku, iznimno je popularna među djecom i mladima. Svjesni toga, članovi udruge Ganganet osmislili su niz programa kroz koje su svi zainteresirani mogli steći nova znanja i vještine, bilo da je riječ o osnovnim vještinama korištenja računala ili o rješavanju problemskih zadataka na visokoj razini.

Svi polaznici su tijekom trajanja škole sudjelovali u usvajanju novih znanja iz algoritama, programskih jezika (C++, Logo, Python, Java Android, C#.Net), izrade web-stranica, osnova računala i interneta i dr. Radionice su bile osmišljene tako da zadovolje interese svih polaznika stjecajući znanja i vještina (Algoritmi, Basic, C++ / STL, Logo, Pascal, Python, PHP, Visual Basic, WordPress).

Pored navedenoga polaznici su se mogli educirati za izradu Web stranica. Primjenu tzv. pravilnog rasporeda vizualnih i funkcionalnih elemenata, uz primjenu HTML i CSS standard. Kroz Web dizajn radionicu svi zainteresirani su educirani o osnovama potrebnim za izradu web dizajna, procesu stvaranja web dizajna, te primjeniti naučene koncepte izrade web stranica.

Radionica je trajala deset dana (održava se vikendom) odnosno 18 školskih sati. Kroz radionicu se educiralo 32 sudionika te su naučili kako automatizirati zadatke koji se ponavljaju, preobraziti opažanja u akcije i pronaći načine za ispravne odluke, kako u poznatim tako i u nepoznatim situacijama. Svi sudionici u projektu su u sebi mogli razviti računalno razmišljanje koje uključuje sedam područja: programiranje, matematiku, rješavanje problema, izradu rješenja, komunikaciju, aplikacije i razumijevanje teorije u praksi.

Osposobljeni su za rad s osnovama Photoshopa i za kreiranje vlastitog web-a.

 

Datum:31.12.2018.

 

 

30/01/2019

0 responses on "Završila škola informatike Ganganeta"

Leave a Message

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Sva prava pridržava © Ganganet  All rights reserved.